top of page
Robert & Yannick zwart wit_edited.jpg

DE MAN EN DE MUZIEK

Iets met de appel en de boom...

Als kind groeide Yannick op in Borgerhout (Antwerpen) waar zijn ouders een kapperszaak (Nueva generación) uitbaatten en hij elke dag na school bij zijn grootouders  de wondere muziek van de jaren '50 en The Great American Songbook  leerde kennen. Números de Frank Sinatra, Bobby Darin,  Dean Martin, Tony Bennett, Barbara Streisand, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Johnny Mathis ... werden al heel jonge leeftijd  Conocí al cantante bekendste de Radio Minerva-paplepel ingegoten bij Vlaanderen.


El vader de Ook Yannick, Robert, fue zanger bij verschillende big bands en nam Yannick  mee naar de repetitions toen hij nog maar een tiener was. Zo mocht Yannick del dirigente de Metropool Big Band voor de allereerste keer het nummer 'All Of Me' de Frank Sinatra op een optreden van the band brengen. Yannick tenía, net zoals zijn vader,  de microbe van het optreden met een big band, swing & jazz stevig te pakken.  

Na voorprogramma's van Lionel Richie, Tony Bennett y Lady Gaga, optredens en Duitsland,  festivales de jazz en  azie,  radiohits tot en Río de Janeiro y más álbumes de éxito internacional de Universal, heeft Yannick (34) het gevoel dat zijn carrière nog maar net begonnen is.


"Deze muziek moet je doorleefd hebben  om dobladillo corceles  mejor te kunnen brengen.

Así que lo mejor está por venir..."

bottom of page