top of page
Robert & Yannick zwart wit_edited.jpg

DE MAN EN DE MUZIEK

Iets met de appel en de boom...

Als kind groeide Yannick op in Borgerhout (Antwerpen) waar zijn ouders een kapperszaak (New Generation) uitbaatten en hij elke dag na school bij zijn grootouders de wondere muziek van de jaren '50 en The Great American Songbook leerde kennen. Nummers van Frank Sinatra, Bobby Darin, Dean Martin, Tony Bennett, Barbara Streisand, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Johnny Mathis ... werden al op heel jonge leeftijd met de Radio Minerva-paplepel ingegoten bij Vlaanderen's bekendste crooner.


Ook Yannick's vader, Robert, was zanger bij verschillende big bands en nam Yannick mee naar de repetities toen hij nog maar een tiener was. Zo mocht Yannick van de dirigent van de Metropool Big Band voor de allereerste keer het nummer 'All Of Me' van Frank Sinatra op een optreden van de band brengen. Yannick had, net zoals zijn vader, de microbe van het optreden met een big band, swing & jazz stevig te pakken. 

Na voorprogramma's van Lionel Richie, Tony Bennett & Lady Gaga, optredens in Duitsland, jazzfestivals in Azië, radiohits tot in Rio De Janeiro en meerdere succesvolle internationale albums bij Universal, heeft Yannick (34) het gevoel dat zijn carrière nog maar net begonnen is.


"Deze muziek moet je doorleefd hebben om hem steeds beter te kunnen brengen.

So the best is yet to come..."

bottom of page